Snowmobile Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I bought a new 2003 F5 this fall. I just finished my breakin tank of premix and kept the throttle under 1/2. Now that I can open the throttle, I can't get my speed up over 65mph, and I only get up to 8k rpm. It does miss a little as well. I had stabil in the gas. My dealer said that it could be clogged carbs and that wouldn't be covered under my 2 year warranty. Any ideas? I was planning to run a tank of carb cleaner, then look at my plugs, exhaust, carbs. Thanks
 

·
Registered
Joined
·
329 Posts
bmc2b said:
I bought a new 2003 F5 this fall. My dealer said that it could be clogged carbs and that wouldn't be covered under my 2 year warranty.

Sounds like you bought a NEW leftover 2003 (with zero miles). I don't understand why the dealer wont help you after shelling out 5 or 6 grand on a new sled. I would ask again to see if they can help you, or try another Cat dealership. Something like that would really irk me.
 

·
Registered
Joined
·
170 Posts
Sounds like your APV cables have came disconnected from your Servo motor. Common prob with the 2003's. There is an update available from AC for it, yes its free, and the dealer should have known better and installed it (if it is indeed the problem).

Don't run any of than carb cleaner stuff through your fuel - do it right and pay someone who know what they are doing to clean, inspect, sync, and properly set them up.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #9 ·
I dropped it off at my dealer. I'll let you know. Something started to grind when I was cruising at 50mph. That was enough for me to bail on the carb cleaner idea, stop driving and let the dealer take care of it.
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top