Snowmobile Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #1
I have a 77 Exciter with a 540 fan from an 80 XLV in it. When the engine was in the XLV it ran like a top with a ton of power.
It backfires through the exhaust when I try to accelerate from an idle. I have replaced the plugs, reeds, and cleaned and reset the carb. It has the exhaust from the 340 Exciter in it. It does not have an airbox on it yet. I was hoping to get it running before modding an airbox to fit.

I was told if the exhaust was not the right size it would create an issue with the performance. It sounds like I am going to have to modify the XLV exhaust. It is going to be a major job, so any help would be appreciated. The XLV pipe is a monster in comparison to the Exciter pipe and chassis.

This project has been one challenge after another. This is a custom I would never attempt again. I just want the mechanics right so I can get the hood done and painted over the summer. I hope to have everything done for next winter as my daily rider.

We affectionately call this Frankensled. It has parts from Yamaha, Polaris and A/C.

HELP PLEASE!!!
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #3
I have read a bunch of info on the exhaust design and have decided I will modify the XLV exhaust and then try running it again. I will get the airbox modded to fit also so I can try running it with both parts on.
I am going to use the Exciter airbox because I don't have the airbox from the XLV. I hope this will not cause more problems.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top