Snowmobile Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
73 Posts
Discussion Starter #1
I'm new to Polaris so I need to ask,
Is it normal for my engine light to come on or flicker?
Here is when it happens, last night on my way back from the ice hut as I slowly accelerated to about 3/4 throttle the light came on solid and went out as soon as I let off the throttle.
I don't know how fast I was going cause I'm always watching the engine temp and all was good, 52celsius.
I'm burning 91 octane, I am however using champion plugs.
This happened to me last season as well, same situation, slowly accelerating towards full throttle.
I've seen the light flicker before, when I hammer it but not very often.
I've had the ECU reflashed to fix the "bog" issue I had all last season.
Doesn't bog no more but this light concerns me.
Brought it to the dealer they said everything checks out on the computer.
Any Ideas?
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
What year of sled? I know my 04 has a setting on the key switch for high octane fuel.
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
i had a similar issue on my 05 xc 700.. it was spark knock that was setting it off.. shitty winter fuel.. try a blend of 110 and 93 thats what i found takes care of my issue.. hope this helps u out..
 

·
Registered
Joined
·
73 Posts
Discussion Starter #6
I've never seen any 110 or 93, we can only get 87 octane and as high as 91 octane.
Are you talking about octane boost additive or is this av gas?
P.S If I keep on the throttle when this light comes on, will I blow my motor?
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
u cant get leaded 110 or 93 unleaded? uhmm... if anything go to the air port or something.. we have it only at a few places around here..
 
1 - 8 of 8 Posts
Top