Snowmobile Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Snowmobile Freak!!!!!
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Does Anyone Know Where I Can Purchase A Clear Gas Tank For My 97 Formula 3 600 Triple and/or My 98 ZRT 600 Triple???

I hate gas gauges and cant seem to fix mine even with a new gauge and sending unit installed.

Thank You
 

·
Rick
Joined
·
3,070 Posts
you sure it has power going to it?
 

·
ride till your broke
Joined
·
2,560 Posts
i'll be tearing my sons fuel guage system apart next week.
if u can till then ill try to help repair yours. sure we can figure it out.:cheeky4:
 

·
Snowmobile Freak!!!!!
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter · #4 ·
This is the thread I posted on Ski - Doo section:

I changed my fuel gauge on my Formula 3 and still dont work. I have 2 gauges and 2 sending units and they both dont work. I mean both sets work but they dont read correctly. My fuel gauge read 100% full tank no matter what i do. I have switched gauges with each sending unit and they all both read the same. I even DISCONNECTED the sending unit and the gauge still moves to full tank. The gauges move to empty when the sled is off but goes right back to full tank. What the heck is causing the gauges to read incorrectly??? The wires arent connected wrong either and even if I do connect them wrong on purpose the gauge doesnt work. Any Suggestions!!!!!!!
 

·
Snowmobile Freak!!!!!
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter · #5 ·
i'll be tearing my sons fuel guage system apart next week.
if u can till then ill try to help repair yours. sure we can figure it out.:cheeky4:
Cool Thanks I Appreciate It!!!!!
 

·
Snowmobile Freak!!!!!
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter · #7 ·
The only semi clear tanks were the factory race sleds, the Sno Pro tank would fit the ZRT!
Cool thanks and How about for my Formula 3??? My F3 is the one having gas gauge issues!!!!!

Thanks Again.
 

·
ride till your broke
Joined
·
2,560 Posts
if it pegs full when hooked up and empty it sounds like a
bad ground sumwhere. like i said i'll be working on my 600 this week
for fuel guage problems. so when i tear into it i'll pm u my cell.:thumbsup:
 

·
ride till your broke
Joined
·
2,560 Posts
well i replaced my sender with a known good one.
still shows empty, jumped 12v to blue wire at sender and
it jumps to full. so im thinking a bad ground. ran out of time today
so ill check that tomarrow.
anybody have any ideas??
thanks all.
 

·
ride till your broke
Joined
·
2,560 Posts
ok tried a new ground still nuthing.
the voltage at the blu wire is not 12v but less.
trying to get ahold of my buddy that "borrowed"
my voltmeter over the summer.

im sooo confused i asked for a used manual on different thread.
i know sender worked cause i took it out of the same year
donner sled that has a bad crank that runs. swapped out guage
also. so it all worked 8hrs ago on different sled.
thinking wiring somewhere. but no probs found???:confused:
 

·
Snowmobile Freak!!!!!
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter · #12 ·
ok tried a new ground still nuthing.
the voltage at the blu wire is not 12v but less.
trying to get ahold of my buddy that "borrowed"
my voltmeter over the summer.

im sooo confused i asked for a used manual on different thread.
i know sender worked cause i took it out of the same year
donner sled that has a bad crank that runs. swapped out guage
also. so it all worked 8hrs ago on different sled.
thinking wiring somewhere. but no probs found???:confused:
Im in the same boat and my fuel gauge still not working. I hope you can s0lve your problem so you can help me!!!!!!!! LOL
 

·
ride till your broke
Joined
·
2,560 Posts
gunna tear back into it after dr's appt in am.
will for sure keep u updated.
 
1 - 13 of 13 Posts
Top