Snowmobile Forum banner
bogging
1-7 of 7 Results
  1. Ski-Doo Snowmobiles
    Hi, I've recently bought my first sled, a summit 700 from 2000, really fun snowmobile but it's taken a lot to get it running right. It's almost perfect now but i've got a problem with it bogging down when i go really fast, I can pin the throttle and it accelerates fine, but when I get to around...
  2. Yamaha Snowmobiles
    I recently purchased a 89 Yamaha exciter 570. Sled only has like 4400 miles on it for the price I paid It was a pretty good deal. The problem I’m having is that the sled will start up and idle good, however when I give it some gas it bogs down. I figured first thing to do is clean the carbs...
  3. General Sled Chat
    I have a Polaris pro rmk problem I’ve been battling with for a few weeks now, the sled randomly shuts off, first the computer goes blank and almost instantly the sled seems to bog while still sputtering and eventually shuts right down, sometimes starting up right away and sometimes not starting...
  4. Polaris Snowmobiles
    My sled is a 2011 pro rmk 800, it has an slp stage 3 kit as well as v force 3 reeds, side panel vents and an Mbrp trail can. I’m running Polaris ves oil, premium gas with 1 cup of oil per tank added as well as a good shot of octane booster to protect from det. Awhile back while riding trails...
  5. Ski-Doo Snowmobiles
    I work for a very small ski hill and am a diesel mechanic by trade, so I'm not great with small engines. I primarily don't operate the sleds, so getting told what happened when things occur is slim at best. This started last week when the sled fouled a set of plugs out on the trail. The...
  6. Polaris Snowmobiles
    I fixed up a 96 Indy 500 classic Touring this summer. Rebuilt the chain case , fuel pump, bored and hone the cylinders .02 oversized and added appropriate pistons and rings. Got it all together and have it so that it start great. my problem is that when I have the back end lifted up I can rev...
  7. Polaris Snowmobiles
    So I have a 96 xcr with 5000 miles on it. Last season it started to bog down. It runs fine for the first mile or so. Then it looses all power. It wouldn’t go above 25ish mph. It doesn’t seem to want to go over 6000 rpms. If I baby it for about 15 seconds then I can get it to go over 6000 rpms...
1-7 of 7 Results
Top