89 Phazer 480 Deluxe - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 01-17-2013, 11:55 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Saskatchewan
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
89 Phazer 480 Deluxe

Working on the wife's sled and running into some problems. I rebuilt the sled last Spring and been have problems with it back firing and only reving out with the choke on half then off. Then it wants to bog. So I changed the plugs and seemed to run better took it out again and she bog off the beginning then go not bad. Brought it back into garage and took plugs out and checked spark onside sparked but other didn't want to. Both sparked before. Thought I could replace the wires but found out quickly they do not unscrew. DUH So now got to order a new one. I have cleaned carbs twice. Checked the plugs as thought maybe in wrong..Any help be great..
Conda2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 01-18-2013, 03:43 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: southwest ohio
Posts: 409
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
89 Phazer 480 Deluxe

Usually if you have to flip the choke to get it to run right you have some kinda blockage in the carb. The plug wires on both my phazers unscrew. I really struggled getting one of them off and I cut the wire right below the boot and then I was able to get it to unscrew. I would clean the carbs real good first and see if that helps you out.


Sent from my iPhone using Snowmobile.com App
1on3off is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 01-18-2013, 04:44 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Saskatchewan
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I cleaned the carbs 3 times with cleaner and compressed air. I meant the wires that go into the Coil. Seems run good with new plugs then runs like bag poop. Go to check the spark and one side is dead then comes back so guess is its sparking once in awhile to give me the backfire. Find out when new Coil comes in. Thanks for your reply.
Conda2 is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 01-18-2013, 05:01 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: southwest ohio
Posts: 409
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
89 Phazer 480 Deluxe

Quote:
Originally Posted by Conda2 View Post
I cleaned the carbs 3 times with cleaner and compressed air. I meant the wires that go into the Coil. Seems run good with new plugs then runs like bag poop. Go to check the spark and one side is dead then comes back so guess is its sparking once in awhile to give me the backfire. Find out when new Coil comes in. Thanks for your reply.
That was my next suggestion, replace the coil. There should just be one orange wire going into the bottom of the coil. Did you remove the jets and all the little black plugs when you cleaned the carbs.


Sent from my iPhone using Snowmobile.com App
1on3off is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 01-20-2013, 02:34 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Saskatchewan
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yup removed caps jets and whatever else to clean everywhere
Conda2 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 01-20-2013, 02:56 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Make sure the black rubber plugs inside the float bowls are in the correct spots as the manuals are usually wrong.

http://www.snowmobileforum.com/yamah...ientation.html
dieselcamper01 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 01-20-2013, 03:12 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Saskatchewan
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yup I rechecked those just to make sure with the air box breather side facing you the caps go left and centre..
Conda2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome