1986 XL-V 540 won't stay running - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 12-17-2012, 08:08 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Manitoba
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1986 XL-V 540 won't stay running

My sled will start fine and run good until it warms up then it will back fire and stall. I replaced the plugs and am waiting for a coil any other suggestions?
DJAMB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 12-18-2012, 07:36 AM
-LIFETIME MEMBER-
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
almost sounds like your source coil is breaking down. does the cycle repeat itself once the sled cools a bit?

a resistance test may help, but most times when this problem occurs the coil will test good until it heats up. check for spark immediately when this happens.
yamadad4 is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 12-19-2012, 06:46 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Manitoba
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yes if the sled cools for 10 min it will start fine and after it warms up again it does the same thing
DJAMB is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 12-19-2012, 07:14 AM
-LIFETIME MEMBER-
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
sounds like classis stator issue. parts should still be available. you will need a flywheel puller along with a soldering iron.
yamadad4 is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 12-23-2012, 09:21 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Manitoba
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
replaced the coil and it will idle but will also backfire but now it wont die when it does I have found that the exhaust manifold is missing 2 bolts on the same side but the threads are striped just wondering if it could be the exh causing it to back fire
DJAMB is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 12-23-2012, 03:46 PM
Super Moderator
 
RJ Gleason's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Groton NY
Posts: 33,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
That's probably not helping any.

Old Cat Rider
'93 Wildcat 700EFI
w/ Comet 108 Pro-4 clutch & 01 ZR skid

http://www.dcdrifters.net/

Worshipful Master; F&AM Dryden Lodge# 472
http://www.masonicdryden472.org/

Rules of this forum are strictly enforced!
RJ Gleason is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 12-23-2012, 07:42 PM
-LIFETIME MEMBER-
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
if its sucking air back in, yes.

look at heli-coiling it or drilling and tapping to the next size thread.
yamadad4 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 12-27-2012, 05:46 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Manitoba
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
thanks I haven't had time to work on it yet might get to it this weekend
DJAMB is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 01-03-2013, 06:15 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Manitoba
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
sled is now at a shop with someone my dad knows he did comp. test said both cyl are within spec and only 1 psi diff. pulled carb and cleaned it (didn't need to but did said the guy) waiting on gasket and shield for exh. I was reading another post from someone else and saw that you (yamadad4) were talking about tors and a black and black/yellow wires I saw that on my sled they are joined together before the carb just wondering if this could cause it not to run when it starts. It will start in 3 pulls but if you don't hold the throttle a little it will die.
DJAMB is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 01-04-2013, 05:44 AM
Super Moderator
 
RJ Gleason's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Groton NY
Posts: 33,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
TORS is bypassed in that manner so it is not an issue.

Old Cat Rider
'93 Wildcat 700EFI
w/ Comet 108 Pro-4 clutch & 01 ZR skid

http://www.dcdrifters.net/

Worshipful Master; F&AM Dryden Lodge# 472
http://www.masonicdryden472.org/

Rules of this forum are strictly enforced!
RJ Gleason is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome