No Spark - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 11-03-2012, 09:03 PM Thread Starter
Registered User
 
jasond88's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: CT
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Question No Spark

Hi, everyone i have a 1997 yamaha vmax 700sx it ran great last year put it away for the summer just uncovered it to get it ready for this winter would not start got fuel no spark i need any kind of help if anyone knows what it could be Thanks
jasond88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-03-2012, 10:42 PM
-LIFETIME MEMBER-
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
besides the obvious like key switch is on, kill switch is up, does the sled happen to have a safety tether? cycle the switches a few times and recheck spark.

i have experienced a few cases where the stators just die for no apparent reason, not unlike your situation.

any signs of rodent activity? they like to chew on the wires for some reason. check the wire connection on the carbs as well.
yamadad4 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-04-2012, 08:42 AM Thread Starter
Registered User
 
jasond88's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: CT
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
thanks i checked every wire and connection played with all switchs still no spark im lost never had this happen to me out of all the years i've been on a sled
jasond88 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 11-04-2012, 11:48 AM
-LIFETIME MEMBER-
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
by pass the tors switch for testing purposes only. unplug the bullet connectors leading to the carbs from the main harness and plug them back into themselves.

from there, you need to test the stator.
yamadad4 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-04-2012, 05:22 PM Thread Starter
Registered User
 
jasond88's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: CT
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Ok thanks i'll give it try
jasond88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome