Phazer seems rough at idle - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Specific Snowmobile Forums > Yamaha Snowmobiles


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2010, 10:28 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 71
Phazer seems rough at idle

My yamaha phazer runs a little rough at idle. Just doesn't sound quite right. It also seems to be engaging quite high. When I put the throtle down and it engages, the machine just takes off. You really need to hold on. Any thoughts?
__________________
1986 Yamaha Phazer
1988 Yamaha Bravo
1990 Yamaha Phazer II
1992 Yamaha Phazer II
1996 Yamaha VMAX 500XT
rippintheyammi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-15-2010, 11:55 PM   #2 (permalink)
-LIFETIME MEMBER-
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,019
whats the idle set at? try raising it up about 100-200 rpm without exceeding 1800-1900 rpm. then double check the air screw adjustment. if the engagement is too high, look at the clutches or even the belt.
yamadad4 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 09:32 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
alexk243's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Crystal Lake, IL
Posts: 134
If its running rough at idle the one thing I can suggest is a carb cleaning, Works every time :-)


or if thats too much work just dump some cleaner (seafoam) in your gas and hope for the best.
__________________
1987 Yamaha Phazer 480cc
alexk243 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0