1994 Ski Doo MXZ electrical issue? - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-10-2014, 08:56 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wisconsin
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1994 Ski Doo MXZ electrical issue?

I have a 1994 MXZ 470 with 241 miles on it. Gotr it out and running today for the first time in about 3 years. Ran around the yard all the lights, tach etcetera were all working. The sled kept running but lost lights everywhere, tach everything. Shut it off restarted nio trouble but noything for power. Found a single fuse holder that I think is a resistor shown in the service manual C-6 if my grey memory serves. Pipe was hot so I thought I'd ask to potentially save time and some of the little hair I have left. Any suggestions of how to look for this issue or what it may be is greatly appreciated. God bless, Talon
Talon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-11-2014, 02:14 AM
Registered User
 
TheBearAk's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: North Pole, AK
Posts: 1,793
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
The regulator probably went bad. Measure the voltage across the two yellow wires. (yellow and yellow/blk). Should be around 12-14 volts A/C.

Any higher and the regulator is not working. The regulator on that machine is probably under the carbs mounted to the tunnel. (read PIA to get to).
TheBearAk is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-11-2014, 05:58 AM
I am Spartacus
 
smallengineguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Milton Mills, NH
Posts: 23,801
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Do as stated above. You should also have 30-40VAC going INTO the regulator. If you don't, the lighting coil on the stator probably went.

1992 Ski Doo Mach 1 (SC-10/2 suspended) March '07 SF.com Sled of the Month! (Lost in fire 4-7-13)
1992 Ski Doo Mach 1 original
2006 Ski Doo MXZ 500SS
1999 Ski Doo MXZ600
Webmaster Evergreen Valley Snowmobile Club
SledNH.com Moderator
smallengineguy is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 01-11-2014, 01:42 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wisconsin
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thank you for the help.

I appreciate the time and expertise fella's. Talon
Talon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome