MXZ 470 Problem - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Specific Snowmobile Forums > Ski-Doo Snowmobiles


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2010, 08:07 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
MXZ 470 Problem

Hello I have a problem maybe someone can help me with

1994 mxz 470
rebuilt motor 200 miles ago

ran great and then it just lacked power and would bog out

I put new plugs in and gaped them . The muffler was a bit loose so i tighted that up

it has 150 PSI in one piston and 143 in the other

I think the carbs need to be tuned I did pull them apart and cleaned them I did not touch the air screw and idle untill i put them back on then I tuned them clockways 1/2 turn and it runs better .

It runs great and start up then like 1/2 mile down the road it will spit and spudder and you have to play with the gas to get it to go . I was thinking that the auto oiler was bad so i mixed it in the tank .. and now i hooked the auto oiler back up . I do not want to blow the motor . The plugs are not oily looking . I would call them and tanish color like a paper bag burning . Also i checked all the seals with eather to see if I have a air leak .. Can somone help
chadmilliser is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-10-2010, 09:13 PM   #2 (permalink)
I am Spartacus
 
smallengineguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Milton Mills, NH
Posts: 23,662
Your fuel pump may need a rebuild.
__________________
1992 Ski Doo Mach 1 (SC-10/2 suspended) March '07 SF.com Sled of the Month! (Lost in fire 4-7-13)
1992 Ski Doo Mach 1 original
2006 Ski Doo MXZ 500SS
1999 Ski Doo Grand Touring
1998 Ski Doo Grand Touring
Webmaster Evergreen Valley Snowmobile Club
SledNH.com Moderator
smallengineguy is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 09:14 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Dbl R's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Belding, MI
Posts: 350
Check Cluthes/Belt, sticky brake ... Sounds to be running good with those plug colors. check throttle cable adjustment also!
Dbl R is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 09:40 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
thanks

I was thinking fuel pump !!! I have a few around tomarrow i will buy pass the old one and try another one .
chadmilliser is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2010, 12:27 AM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
crank bearing

hello there I found out what was messing it up . the crank bearing on the pto side . If you look down by the cluch you can see a spot as thin as a penny that is shinny metal . like the cluch slid! and if you spray ether on it for a bit it will slowly rev !!! so i got the motor all tore down and a good crank shaft and seals on there way . Im taking it to a shop to pull my cluch and stator and then have them retime it . they told me 20.00 $$$$ to do all this ! is timing of this think hard I know it will be hard to get the new crankshaft in the same spot as the old . is there any good way to time a rotax 470 !! MY old bottom end had 200 miles on it and it is clean as can be !!! and i have to replace it .
chadmilliser is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:10 AM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0