01 mxz 800 electrical problems? - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 02-28-2009, 07:37 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: lanse michigan
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
01 mxz 800 electrical problems?

today my sled broke down for 2 hours had no spark for 2 hours got it running then rode it like 10 or 12 miles then it died now nothing donno if its the stator or the comp
grafitti911 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 02-28-2009, 07:41 PM
Registered User
 
stangcruzin's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: ONTARIO
Posts: 1,182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
i'd go with the stator.sounds like a broken winding that when it warms up the connection is broken.and when it cools off it connects again.the dealer can check the computer for you.
stangcruzin is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 02-28-2009, 08:04 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: lanse michigan
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
howmuch is it for them to check it though
grafitti911 is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 02-28-2009, 08:25 PM
Registered User
 
stangcruzin's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: ONTARIO
Posts: 1,182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
not sure.never had one done.
stangcruzin is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 02-28-2009, 08:50 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: lanse michigan
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
would a stator off a 96 formula z fit on my 800 mxz should hey
grafitti911 is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 03-01-2009, 04:30 PM
Registered User
 
stangcruzin's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: ONTARIO
Posts: 1,182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
no,they are different.just check on RONNIES' they are $286.99
stangcruzin is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 03-02-2009, 05:34 AM
I am Spartacus
 
smallengineguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Milton Mills, NH
Posts: 23,799
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
OnlineMicrofiche Index has them.

1992 Ski Doo Mach 1 (SC-10/2 suspended) March '07 SF.com Sled of the Month! (Lost in fire 4-7-13)
1992 Ski Doo Mach 1 original
2006 Ski Doo MXZ 500SS
1999 Ski Doo MXZ600
Webmaster Evergreen Valley Snowmobile Club
SledNH.com Moderator
smallengineguy is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 03-02-2009, 05:57 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: lanse michigan
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
could it be the tether i had it running thismorning n i pulled the tether n it died tryed again n nothing i noticed that the button in the tether is pushed in
grafitti911 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 03-03-2009, 04:18 PM
Registered User
 
stangcruzin's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: ONTARIO
Posts: 1,182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
try bypassing the teather switch.unless it's the one with the chip in it,you can't.but the key light on the dash would light up if it wasn't on properly.
stangcruzin is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 03-03-2009, 05:47 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: lanse michigan
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
well checked the stator had all kinds of greese in it on the mag n stator cleaned it off and all arround the crank case after i put the stator in and magneto i noticed outside of the crank case by the ski-doo stamp mightove found the problem 2 wires got warn down to the copper and arcked out till there was wear on the case i taped up the wires the 2 were yellow/black and yellow if those 2 are grounded out would that shut it down to the point where i have nothing the stator wasnt bad or looked bad no signs of burning diddnt smell burnt just smelt like grease
grafitti911 is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 03-04-2009, 10:15 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: lanse michigan
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
theres a peice on the tether that fell off today when i took it off so i gotta prolly get a new mpem w a tether grrrr thatl explaine the no spark i wanna burn my sled lol or i can trade mine for a 94 summit but its in worse shape than my mxz looks
grafitti911 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome