Ethanol plug in strange - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Specific Snowmobile Forums > Polaris Snowmobiles


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2012, 07:09 PM   #1 (permalink)
mat
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: B.C Canada
Posts: 278
Ethanol plug in strange

Hi me again. I just took my sled out for a bit now that we have enough pow to play in (2008 800 dragon). I am currently running 91 octane 10% ethanol. When I first went out I had a bog in the mid range so I plugged in the pink and black wires. That pretty much cleared up that problem but then when I had it wide open for about 5 seconds it bogged on top end. After that, I again unplugged the ethanol circuit wires and tried again. This time it bogged on the top end after about 1 second of wide open. I can't figure out what is going on here. I would really appreciate any in put.
mat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2012, 05:58 AM   #2 (permalink)
I am Spartacus
 
smallengineguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Milton Mills, NH
Posts: 23,701
If it's old fuel it's probably begun going bad. Drain it and refill.
__________________
1992 Ski Doo Mach 1 (SC-10/2 suspended) March '07 SF.com Sled of the Month! (Lost in fire 4-7-13)
1992 Ski Doo Mach 1 original
2006 Ski Doo MXZ 500SS
1999 Ski Doo MXZ600
Webmaster Evergreen Valley Snowmobile Club
SledNH.com Moderator
smallengineguy is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 07:11 PM   #3 (permalink)
mat
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: B.C Canada
Posts: 278
there was just a little old gas in the tank before I dumped 20 liters in soo I dont think thats the problem Maybe I should try some additive
mat is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 07:04 AM   #4 (permalink)
I am Spartacus
 
smallengineguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Milton Mills, NH
Posts: 23,701
You might need t oclean the carbs. Old fuel sits=bad fuel.
__________________
1992 Ski Doo Mach 1 (SC-10/2 suspended) March '07 SF.com Sled of the Month! (Lost in fire 4-7-13)
1992 Ski Doo Mach 1 original
2006 Ski Doo MXZ 500SS
1999 Ski Doo MXZ600
Webmaster Evergreen Valley Snowmobile Club
SledNH.com Moderator
smallengineguy is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 01:36 PM   #5 (permalink)
mat
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: B.C Canada
Posts: 278
It is EFI I guess I'll try running a few tanks of gas through it and see what happens it might eventually clear up :/ Thanks for the suggestions
mat is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 05:18 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: connecticut
Posts: 615
being an 08 800 have you had all the updates done on it and i would do a compression check just the littlest bit of bad gas will blow them things right up.
ppolaris1010 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 12:29 AM   #7 (permalink)
mat
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: B.C Canada
Posts: 278
I got it from a dealer on consignment and they said the updates were done. I did a test at the start of the winter, and they were 130 psi both sides.
mat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 03:45 PM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0