Low Voltage Code - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Specific Snowmobile Forums > Polaris Snowmobiles


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2012, 03:20 PM   #1 (permalink)
simy03
 
simy03's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northfield, MN
Posts: 74
Low Voltage Code

I had my sled re-built last spring after a motor failure at 1500 miles. The dealer accounted it to a simple mechanical failure. I just felt uneasy, so i took it to a different dealer to have a re-flash this morning. While re-flashing, a historic low voltage code came in on one of my injectors. Now I am wondering if this low voltage on my injectors caused my failure. I am assuming a faulty injector would cause a lean condition. How do I go about checking the injectors? Should I be worried, or just run the sled.
__________________
Sean Simonson


Past Sleds
'72 Cheetah
'73 Cheetah

'93 XCR 440
'94 XLT
'98 XC 600
'00 XCSP 500 SOLD 8/21/11
'06 Fusion 600 Sold 3/11/11

CURRENT SLED 2010 Polaris Rush 600 bought 11/25/11
simy03 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-14-2012, 11:52 AM   #2 (permalink)
simy03
 
simy03's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northfield, MN
Posts: 74
HELLO???? Anyone know anything about the injectors or problems with them????
__________________
Sean Simonson


Past Sleds
'72 Cheetah
'73 Cheetah

'93 XCR 440
'94 XLT
'98 XC 600
'00 XCSP 500 SOLD 8/21/11
'06 Fusion 600 Sold 3/11/11

CURRENT SLED 2010 Polaris Rush 600 bought 11/25/11
simy03 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:14 PM   #3 (permalink)
Super Moderator
 
BC_Dan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: oregon
Posts: 12,244
That's the problem with EFI. You can't do a lot of troubleshooting and have to rely on the dealer. And some of them are pretty clueless about EFI too.

I know when my EFI sleds have issues, I'm at a loss to check and will have to rely on the Polaris Digital Wrench to help diagnose and repair my sled. If the dealer is up on the technology, there's no reason to distrust his findings. If not... that's the big question.

Good luck, we weren't ignoring you, honest
__________________
2007 Dragon RMK 700 155", 2008 RMK 600 155", 95 Prowler 550 2-up, Really OLD AC Cheetah

http://www.avalanche.org/accidents.php
BC_Dan is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:21 PM   #4 (permalink)
simy03
 
simy03's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northfield, MN
Posts: 74
Thanks for the reply, just don't want to put another $1000 into a new motor again if there is a simple and cheap fix to what my problem is. I'll just keep my fingers crossed that this is an isolated incident. I have owned polaris sleds for the past 20 years, and this is by far the nicest sled I've ever had, and of course the only one I've ever melted down!!!
__________________
Sean Simonson


Past Sleds
'72 Cheetah
'73 Cheetah

'93 XCR 440
'94 XLT
'98 XC 600
'00 XCSP 500 SOLD 8/21/11
'06 Fusion 600 Sold 3/11/11

CURRENT SLED 2010 Polaris Rush 600 bought 11/25/11
simy03 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0