Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Specific Snowmobile Forums > Polaris Snowmobiles


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-22-2012, 02:30 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
FLASH1970's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lake Geneva WI
Posts: 19
Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI

This was my grandpas sled. He always joked around about putting remote start on it so I might do it for kicks. I was told it had a problem staying running when you tried to move but idled fine. So I got it home, checked fluids, started it up with starter fluid, then it'd die after 10 seconds. I disconnected the fuel line, no fuel coming out. So I hit it with some compressed air, freed up the fuel line, reconnected everything and it ran fine. I took around the yard. Then I had a problem for a couple minutes where it wouldn't go over 4k rpm. But I shut it down, restarted it and it ran ok again. I plan to replace the fuel filter and clean out the injectors among other things.
__________________
06 Fusion 900- HTG 975, HTG ceramic pipe & can, V Force 3's, gutted airbox, 136" Mountain Machines rail extensions, Fabcraft 8" wheels, SLP tunnel extension, 1.25 Ripsaw studded, left hand throttle added, Dual KOSO EGT's, Boondocker fuel controller, 2008 spindles, Boondocker Synergy kit, KOSO Wideband, 2" riser.

95 Indy 500 EFI- Ummmm, stock.
FLASH1970 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-22-2012, 02:38 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
FLASH1970's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lake Geneva WI
Posts: 19
Here are some pics.
Attached Thumbnails
Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI-2012-08-11-12.01.03.jpg   Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI-2012-08-11-11.58.54.jpg   Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI-2012-08-11-11.56.39.jpg   Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI-2012-08-11-11.59.39.jpg   Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI-2012-08-11-11.56.26.jpg  

__________________
06 Fusion 900- HTG 975, HTG ceramic pipe & can, V Force 3's, gutted airbox, 136" Mountain Machines rail extensions, Fabcraft 8" wheels, SLP tunnel extension, 1.25 Ripsaw studded, left hand throttle added, Dual KOSO EGT's, Boondocker fuel controller, 2008 spindles, Boondocker Synergy kit, KOSO Wideband, 2" riser.

95 Indy 500 EFI- Ummmm, stock.
FLASH1970 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2012, 04:00 PM   #3 (permalink)
ride till your broke
 
Renagade's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Illinois
Posts: 2,536
nice sled!!!
i would check fuel pump pressure & compression.
does it rev past 4k on a stand? could be
a weak secondary spring? bad belt?
winters comming!!!!
__________________
------------------
current sleds
04 rev800ho gade
95 formulaIII 600
77 olympic 340e
ummm.... I could live in my sled trailer if i had to!!
Renagade is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2012, 04:36 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
FLASH1970's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lake Geneva WI
Posts: 19
Not sure if it revs past 4k on a stand. After a couple minutes of sitting I started it back up and it was fine. The sled hadn't been run in 2 years and I think the newest trail sticker on it is from 02... So I'll go through it all.
__________________
06 Fusion 900- HTG 975, HTG ceramic pipe & can, V Force 3's, gutted airbox, 136" Mountain Machines rail extensions, Fabcraft 8" wheels, SLP tunnel extension, 1.25 Ripsaw studded, left hand throttle added, Dual KOSO EGT's, Boondocker fuel controller, 2008 spindles, Boondocker Synergy kit, KOSO Wideband, 2" riser.

95 Indy 500 EFI- Ummmm, stock.
FLASH1970 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2012, 06:17 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
dhridenh's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Hampshire
Posts: 563
my sled in my avitar looked the same as that sled its a 94 and mine is a sks but its a awsome sled u have the same problem with your top air filter that i had but i was able to fix the filter with out buying a new one i bot a shop vac air filter its the same stuff in the center then i removed both the rings from the filter cut the new media and then glued them together there a pic of it and look at my pics my girl thought your pic of your sled was my sled hahahaha
Attached Thumbnails
Just bought a 95 Polaris Indy 500 EFI-0821121118.jpg  
__________________
94 polaris Indy 500 EFI SKS Snow King Special l/c and 95 polaris Indy Trail 500 f/c ooo yea love polaris BRAAAAPP
dhridenh is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2012, 06:19 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
dhridenh's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Hampshire
Posts: 563
http://www.snowmobileforum.com/gener...9-paint-2.html this is the paint i did on it to get ride of the color that was on it i think it looks good
__________________
94 polaris Indy 500 EFI SKS Snow King Special l/c and 95 polaris Indy Trail 500 f/c ooo yea love polaris BRAAAAPP
dhridenh is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 09:58 PM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0