Cant Get My Sled To Fire Up - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Specific Snowmobile Forums > Polaris Snowmobiles


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2008, 12:09 AM   #1 (permalink)
whats a wench for????
 
Join Date: Nov 2008
Location: washington, deer park
Posts: 167
Cant Get My Sled To Fire Up

I Have A 92 Polaris Indy Trail..bought It For $100....i Cant Get Gas Up To The Carbs...
I Replaced All The Fuel Lines On The Sled And In The Gas Tank Too.i Added A Inline Fuel Filter Before The Shut Of Valve.....one Line Was Cut Off The Fuel Pump And A Guy Told Me It Should Go To The Engine Block Because It Runs Off Vacum/pulse Off The Motor...i Pull The Choke And It Wont Fire...i Sprayed Some Starter Fluid In Each Carbs And Add A Lil Oil In Each Cylinder.before I Started It .(someone Said Starter Fluid Is A Big No No For Sleds..i Did It Just To See If The Motor Would Sputter Up Enuff To Get The Pump Movin. Motor Sputtered And Died... I Wont Be Doing That Again.)i Think Maybe It Might Be The Feul Pump..also I Found That There Are 2 Hoses That Are Pluged Off Under Each Carb(1 Hose Per Carb) Should They Be Pluged?..how Can I Check The Fuel Pump? Can I Rebuild It?
I Also Have Electric Started If That Helps.

I Dont Know Much About Sleds Except Thy Look Fun To Play With ...

Thanks For All The Previous Help ..the Site Rules Because Of You Guys...


Thanx
Snax
snax is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2008, 12:19 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
highmark600's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Quesnel
Posts: 8
I'd check to see if the spark plugs are sparking. Sounds like a bad fuel pump. The hoses underneath the carbs should be plugged, and well sealed. They are there to catch any extra/unused gas, which eventually gets burned.
__________________
1999 Ski-Doo Summit 600
1990 Polaris Indy 500
1973 TNT-Restoration Project

1967 Land Rover 88 Series IIA-for haulin'
highmark600 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 01:39 AM   #3 (permalink)
whats a wench for????
 
Join Date: Nov 2008
Location: washington, deer park
Posts: 167
I Am Getting Spark.. I Sprayed Starter Fluid In It And It Ran For A Second. I Checked It Before I Realy Tried To Fire It Up......thats Why I Think Its The Fuel Pump......how Do I Check/know If The Fuel Pump Is Bad?
snax is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 07:13 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: Central WI
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by snax View Post
one Line Was Cut Off The Fuel Pump And A Guy Told Me It Should Go To The Engine Block Because It Runs Off Vacum/pulse Off The Motor...
Yes, there should be a line that goes from the fuel pump to the engine block. Is the line still cut off, or did you replace it? The fuel pump will not work without it.
L.T. Grey is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 05:31 PM   #5 (permalink)
whats a wench for????
 
Join Date: Nov 2008
Location: washington, deer park
Posts: 167
I REPLACED IT ..ONE OF THE GUYS IN THE SHOP SAID ALL LINES NEED TO BE TIGHT SO THERE IS NO AIR IN THE SYSTEM AND I NEED TO JUST PUT SOME GAS IN A SQUEEZ BOTTLE AND SPRAY THE CARB TO SEE IF THE MOTOR WILL PRIME THE PUMP...HE SAID IT TAKES A WHILE TO PRIME A FUEL PUMP....



THANX FOR THE HELP..
snax
snax is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 05:42 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
dan151's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: New Hampshire
Posts: 77
yeah and if you decide to replace the fuel pump, most dealers can order a new Mikuni fuel pump which is much cheaper then replacing OEM ones, i just ordered one and it saved me 40 bucks.
dan151 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 10:24 PM   #7 (permalink)
jcurrieta
 
Join Date: Oct 2008
Location: PE, Canada
Posts: 197
i know i sounds dumb but are all your lines good still.... also is there fuel in the tank if all the gas leaked out some how you may be empty....just a thought a shot in the dark maybe but you should check it if you didnt.
cause if you pull of the line to the carb and pull it a few times you should see gas comeing out.
__________________

'06 Yamaha Apex RTX
'03 Yamaha RX1 "sold"
'98 Arctic Cat 600 ZR "sold"
'03 Ski-doo 600 MXZ REV "sold"
'91 Polaris Indy 500 "sold"
jcurrieta is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 10:56 PM   #8 (permalink)
whats a wench for????
 
Join Date: Nov 2008
Location: washington, deer park
Posts: 167
I Got It To Fire ...i Just Put Some Gas In The Bowls To Help Prime It And She Fired Up...i Have To Give It A Lil Throttle So It Stays Runnin...and I Have To Get A New/used Choke Cable Mine Is Missing The Handle..bumed....is There Supost To Be Oil Coming Out Of The Exhaust Under The Sled? And I Decided I Should Be Good To Rebuild The Carbs After It Fired Up....i Took Them Apart And Was Missing The Ends Of The Chokes/or Some Pieces Because They Were Not Atached To Any Thing..on Had A Spring In It And The Other One Didnt.

I Was Lookin At One Of The Stickie Forums And Mine Did Not Have The Blk Thing On Them I Think It Was Called A Choke Plunger
snax is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 08:53 AM   #9 (permalink)
TRH- Troll Raising Hell
 
JheLrey's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Medina, MN
Posts: 6,109
Is That A Pain In The Ass To Always Type Like This? It was for me...
__________________
Snow: The other white drug!
JheLrey is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:11 AM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0