1998 Ski-Doo MXZ 583 - Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileforum.com
Go Back   Snowmobile Forum: Your #1 Snowmobile Forum > Snowmobile Tech / Mod Center > Engine / Drivetrain


» Sponsors





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2008, 02:58 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Fifty54Four's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Maine
Posts: 33
1998 Ski-Doo MXZ 583

Hey guys,

So up here in Maine, were going through a heavy Blizzard. Seeing as how it looks like Winter is here to stay this time, I yanked my sleds out of my trailer and tried starting them up.

After several attempts, my Ski-Doo just won't start. Here are some of the symptoms.

- The Primer Pump leaks gasoline when you pull it out, and is extremely hard to push back in
- It appears that there is no gas going into the fuel lines. It all looks dry.
- When we pull the starter, no matter how many times, it doesn't even sound like the engine is catching.

My original idea was that there was water in the fuel lines, and it froze when it got cold, blocking the gas from moving through any of the lines.

Anyone got any other ideas of what it could be? And possible ideas on how to fix it?

Thanks in advance,

54
__________________
98 Ski-Doo MZX 583
Brap.
Fifty54Four is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-22-2008, 05:23 AM   #2 (permalink)
I am Spartacus
 
smallengineguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Milton Mills, NH
Posts: 23,643
Replace the primer first. Squirt some 2 stroke mix into the carbs from a Windex bottle, that should get it fired up.
__________________
1992 Ski Doo Mach 1 (SC-10/2 suspended) March '07 SF.com Sled of the Month! (Lost in fire 4-7-13)
1992 Ski Doo Mach 1 original
2006 Ski Doo MXZ 500SS
1999 Ski Doo Grand Touring
1998 Ski Doo Grand Touring
Webmaster Evergreen Valley Snowmobile Club
SledNH.com Moderator
smallengineguy is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 07:25 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
Fifty54Four's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Maine
Posts: 33
It sounds like a plan SEG, but the only thing is it doesn't seem that the Plunger for the Primer is broken at all. I mean, how could it break from sitting in my trailer all summer?
__________________
98 Ski-Doo MZX 583
Brap.
Fifty54Four is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 10:24 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Fifty54Four's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Maine
Posts: 33
I got it going. Put starter fluid in the carbs and it cranked right up. Thanks SEG.
__________________
98 Ski-Doo MZX 583
Brap.
Fifty54Four is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.



Copyright SnowmobileForum.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0